Det nalkas BLAST!

6 timmars sömn-gränsen är förbi, kläderna ligger nytvättade på golvet och här sitter jag. Aaautsch. 8-18 ska jag befinna mig på jobbet imorgon för att sen möta upp mammsen och ta oss till Sturup där flyget mot Estocolmó lyfter 20.30. Nemas problemas ju! Snön får gärna försvinna nu så vi slipper köra långsamt!!

Sen förra året då jag gick miste om en biljett har jag längtat efter detta. Fasen, vad roligt det ska bli. Jag har bokat mig till fyra spinningklasser, fyra föreläsningar, BODYCOMBAT, NTC-pass av olika slag och RUFFIE Roughness (bara namnet låter jobbigt!). Två Celsius, Argi+ och en jäkla massa bars är nerpackat och nu slängs kläderna ner för att knappa in några få timmars sömn. Hörs efter helgen! =D


Kalabalik i snön

Det var dags för Thelintid igen. Telefonen har behövt en lagning i flera månader och självklart blev det inte av förrän det var en dag kvar på avtalet. Idag alltså. Att jag aldrig lär mig. Jag kom sent iväg från jobbet (efter 16) mot Elgiganten för att lämna in telefonen och få en likvärdig lånetelefon... Vad tror ni är likvärdigt min Nexus? Inte är det en Samsung från 18hundrafrösihjäl UTAN ens T9! Man måste trycka fram VAREEEENDA liten bokstav. Och när jag inser att SHIT, jag kan inte kolla tågtiderna så blev det stress på riktigt. Ett snällt sms senare av syrran stod tiden klar och jag insåg att lillbrossan faktiskt har två telefoner för tillfället och körde snabbt inom familjen och hämtade den. Eller det kunde gått snabbt om det inte var snökaoz överallt. Omkörning efter omkörning efter omkörning av plogbilen (idiot, jag vet), parkerade bilen och DÅ RULLAR TÅGET IN. Nycklarna fastnar i dörren, jag kutar för mitt liv genom de hala trapporna, längs stationsklinkersen och upp för trappen i ilfart för att trycka biljett när dörrarna stängs och automaten krånglar! Inte all denna stress för INGENTING! Konduktörskan (?) höll snällt sin dörr öppen and off WE went! Försenat tåg dock så väl framme vid Triangeln blev det en joggingtur (ingen graciös sådan) till Folkets Park där RPM väntade och väl på cykeln var det värt mödan. Ett grymt roligt och svettigt pass som vanligt om onsdagarna och jag kunde konstatera att RPM tre dagar i rad var kanske inte mitt allra klokaste val. Att jag sen körde för utbildarn herself i måndags (då KAN man VERKLIGEN INTE mesa), höll passet själv igår (Lina var med!!) och sen ikväll, då VILL jag inte ens mesa för där är så mycket ös, så då får det gå helt enkelt! =D AJ!

För övrigt var självklart tågen inställda på vägen hem, men som tur är har jag en snäll syster som kom och hämtade mig i Lund med sin Sammi. Tack igen!! =) Slutet gott, allting gott!

Magträning på rasten

Fullsatt spinningsal i Kävlinge igår och härliga CXWORX:are satte ett fint avslut på torsdagkvällen. För sent i säng, tidig morgon och nu är både kropp och knopp helt slut. Axeln och skuldran är sämre igen efter allt CX:ande, men imorgonbitti är det dags igen - på min frukostrast. Kanske lite väl ambitiöst egentligen på en elva timmar lång arbetsdag med 1h 20min rast... Efter passet (inkl. förberedelse och efterfix) återstår cirka 20min och då har jag åtta timmar kvar att jobba... Kanske inte helt optimalt, men det får gå! Det har det gjort förr! =D Efter jobbet återstår fix, middag och utgångsfirande av Jasmina som blir 24 på söndag! Sen tar elva timmars jour över på söndag...

Njut av helgen, alla som är lediga!

Jag lyckades äntligen filma nästan hela passet via telefonen igår. Nu är den storstädad så imorgon satsar jag på att få med hela passet!

Nöjd tjej

Efter att ha vikarierat för proffsSoffan på Nordic Wellness Folkets Park är jag så himla nöjd med den här kvällen för SINNES, vad jag var nervös i eftermiddags, även fast jag höll RPM igår med... Men då var det i min lilla trygga zon på Aktiv med glada stammisar som jag känner och som är vana vid mig. Nu skulle jag vikariera för Soffan som jag själv tycker är GRYM (inte bara tycker, hon ÄR grym) och jädrar vad nervositeten smög sig på, men väl på cykeln släppte den snabbt och jag hade 50 helt otroligt roliga minuter där 15 spinnare med ett jäkla driv slet för sina liv (eller i alla fall nära på) och under de sista låtarna var det till och med högljudda jubel och stånkande! GISSA HUR LYCKLIG JAG BLEV!! 

Dags att somna med ett leende på läpparna och tagga till inför Spin45 samt CX i Kävlinge imorgon. Hemmagjort spinningpass var ett tag sedan och jag blev nyss klar med morgondagens pass så imorgon smäller det! =D Aktiv vecka det här, fast bara en gång PÅ Aktiv:
Lördag: CX på NW Lödde (joinade Spin45 för annan instruktör)
Måndag: CX på NW Kävlinge (joinade Spin45 för annan instruktör)
Tisdag: CX+RPM på Aktiv Eslöv
Onsdag: RPM på NW FP Malmö
Torsdag: Spin45+CX på NW Kävlinge
Lördag: CX på NW Lödde

Nu kör vi! =D

Spinningsalen på NW Folkets Park! Grymma hojjar!!

En kväll i soffan

Efter tre dagar med tuff intervallträning på cykeln - där jag tryckt "jag kan inte" långt åt skogen - verkar kroppen ha halkat efter och träningen idag ersattes av en lugn kväll i soffan... Ska även försöka ta igen missad sömn inför långt jobbpass imorgon och en aktiv lördag därpå med CX 09.00 i Lödde + annan träning, jobb 12-17 och sen direkt till servering på 60 års fest med mor och två härliga girlfriends :)

Och om någon vill till Blasten, hör av er!! Det hade varit så skönt att slippa åka själv och tuuusen gånger roligare att ha en helg i Stockholm med en annan knasig figur!


För övrigt köpte Nordic Wellness i veckan upp Time Sport Club så nu ingår gymmen i Kävlinge, Lödde och nyöppnade (idag!) Bjärred. Gött att jag betalade för ett halvår när jag är instruktör där nu... Haha. Fast jag tvivlar på att man hade fått träna fritt på alla anläggningarna ändå... Så fortfarande är det det bästa beslutet 2014! :)

RPM Release 61

Wohooo, vad jag är taggad!!! Hela dagen har jag laddat inför den här kvällen. Inför att ha 16 otroligt grymma deltagare på releasen av RPM 61 varav en var supertaggade och jublande Ewa och en annan var min egen MOR!! Gissa hur häftigt det kändes?! Och att mammsen dessutom gillade det och vill gå på ett pass där jag gör upplägget själv gjorde ju inte kvällen sämre direkt!!! =D Sen att gänget överlag bara var sådär ruskigt duktiga idag och körde på riktigt tufft glädjer mig så läskigt mycket att jag anar en sömnlös natt... Men det kan det vara värt! Nu försöker jag förhandla med gymmet om att sätta en billig peng för instruktörers vänner och kollegor att få komma på passen oftare så hojta till om ni vill joina nån gång! =D Fast som sagt, processen har bara börjat. Priser osv och om det ens blir av vet jag inte i skrivande stund (och herregud vad jag tangerar fort ikväll - måste ha sjukt viktiga grejer att berätta - HAHA). Ni bara EEEH JO.... Såja, det blev ett inlägg såhär på kvällskvisten i alla fall =D och syrran i OZ... Jag saknar dig!! Pallra dig hemåt snart va!!

Woop woop, stjärnan och program directorN herself has spoken!

Vän sökes

Jag söker en humoristisk, träningstokig vän som vill spendera helgen den 1-2 februari med mig i Globen på The Nike Blast! Tyvärr är biljetten dyr (2500kr), men schemat är fullspäckat och utan att ha varit där kan jag garantera att man får en nytändning och massor av inspiration + ett par Nikeskor ingår i priset! Soooo, någon som är sugen?? ^^, Min biljett är redan bokad!

Här finns mer info.


Älskade känsla

När jag känner träningsglädje, en sann glädje som gör att jag fullkomligt ÄLSKAR att ta ut mig, svettas och dra pulsen upp i taket, då utnyttjar jag den till max för jag vet att det kommer dagar då jag inte kommer att känna likadant.

Imorse drog jag in till Malmö och deltog på Cykel60 där det kördes uthållighetsträning, något jag inte kan påstå att jag har tränat ALLS den senaste tiden. Tufft var det. Instruktören började lite smått med att håna folk som brukar köra RPM (utan att ha nån aning om att där satt en RPM-instruktör i salen) för de tror att de kör så jäkla hårt med sina intervaller, men sen kommer de in och kör uthållighetsträning med mig och vill spy efteråt. Ja, det kan stämma faktiskt. Intervaller får snabbt upp konditionen, men att köra sådär intensivt gör man inte en längre stund! Så, nästa gång jag ska köra vanlig spinning (på Aktiv) blir det uthållighetsträning for sure. Gör er redo. Efter Cykel60 gick jag från Folkets Park till Kronborg och deltog där i RPM... Hur tänkte jag där? Benen var möra och magen skrek av hunger trots ett litet mellanmål i regnet, men det gick! På tisdag kör jag själv den nya releasen för första gången (Ola, jag räknar med dig!). En promenad togs till Mix and Eat och fortsatt vandring till farmor där jag sen spenderade resten av eftermiddagen innan det var dags för BOX60. Yeehaaa, vad jag är slut nu. Salladsbar på vägen hem och nu ska jag bara S L A P P A. Duschen är avklarad, jag har inget smink att ta av (!!) och det är dags att insupa RPM-coaching i soffan. Ledig dag 1 av 2 avklarad. Imorgon blir det snygga naglar, skönt häng och bio med hunkar! Wiiie!

Btw, jag hänger mestadels på Nordic Wellness på min lediga tid nu då jag skaffade 6 månaders kort där till! :) Bästa beslutet hittills!


Sommaren 2013.

R E S F E B E R

 
Efter att framför allt en kollega som numera endast jobbar extra då han annars pluggar, reser OCH lever livet med sin donna, idag sa till mig att göra nånting av mitt liv snurrar tankarna om mer än vanligt. För att citera honom; "Emma, fastna fan inte här". Ooooooh, jag måste göra något av mitt liv!!!

Och vad händer? Jag tänker en resa till Asien, men allt efter att jag surfar mig fram på nätet så hamnar tankarna konstant på Nya Zeeland. Jag vill dit igen. Gärna så snart som möjligt, men vad ska jag göra där?? Jobba? Plugga?? Hoppas på foten in i Les Millsvärlden...? Nja, den vägen känns lång och jobbmöjligheterna är tydligen inte att hurra för och de internationella studenterna måste ha en hög med pengar när de åker dit för att klara sig med studiebidrag OCH deltidsjobb.... Aaah, snälla någon; SPARKA IVÄG MIG!


Då tar vi årets lista!

Märks det att jag är uttråkad denna nyårsdag??

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Mina träningsevent får nog flikas in här... Vårruset (mitt första lopp!), välgörenhetsspinning, välgörenhetslopp, Super Saturday, utbildning i CXWORX...
2. Höll du några av dina nyårslöften? Brukar inte ha några.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Pappas bästa kompis son!!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov
5. Vilka länder besökte du? Ååååh, min stora ångest!!! Endast Danmark :( :( :( 
6. Är det något du saknade år 2013 som du vill ha år 2014?  Resor med sjuka upplevelser och en känsla av att jag faktiskt LEVER LIVET!
7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Känner faktiskt inget sådär speciellt förutom septembermånad överlag!
8. Vad var din största framgång? Tron på att jag faktiskt kan.
9. Största misstaget? Att jag lät en känsla av misslyckande gå ut över alldeles för mycket.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Konstaterat överrörlighet i axlar och rygg vilket gett mig värk, men sjukdomarna har varit få!
11. Bästa köpet? Super Saturdaybiljetten!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat.........
13. Gjorde någon dig riktigt glad? Fina kommentarer från fina människor där man känner att personen verkligen helhjärtat menar vad hon/han säger.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Tsunami! 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Första halvan av året var jag gladare för att tyvärr bli ledsnare den andra halvan... Eller nej, bara de sista månaderna! Kanske mörkret gjorde det?
16. Vad önskar du att du hade gjort mer? Bortsett från en kass självkänsla och levt livet fullt ut
17. Hur tillbringar du julen? Hemma i Reslöv med tjocka släkten!
19. Blev du kär i år? Nope (det här svaret börjar bli tråkigt!)
20. Favoritprogram på TV? Tittade knappt på tv i år HELLER
21. Bästa boken du läste i år? Ångest på det, men jag läste nog ingen...
22. Största musikaliska upptäckten?  Bruno Mars!!!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Träningsprylar!
25. Något du önskade dig men inte fick? Det kommer jag inte ihåg!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Cirkeltränade, hade släktkalas för första gången i min egen lya och blev sen asfull på min fest på kvällen! 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
 Självdiciplin (samma som förra året OCH förra året igen... detta är förbi KRIS nu...) - det här stod FÖRRA ÅRET så lägg till ett år + KAOZ!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Träningsoutfit? Orkar inte bry mig? Samma som förra året och året innan dess.
29. Vad fick dig att må bra? Den bästa familjen there is <3 samt vännerna, glada människor och när jag kände att jag trivdes med mig skälv.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Den här frågan vill jag alltid stryka!
31. Vem saknade du? Känner du mig väl så vet du..
32. De bästa nya människorna du träffade? Efter att ha börjat på Nordic Wellness fann jag mig fort en favoritinstruktör som jag kände var så himla inspirerande och som faktiskt har fått igång min träningsglädje igen (fast hon inte vet det själv! haha). Kika in på hennes blogg.

Farmor, jag och mammsen!

Sum' up 2013

 
Sådär överlag har jag nog tänkt att i stora drag var 2013 ett skitår då jag jämför med mitt 2012 som var kanon, men sen när jag går tillbaka och kikar lite djupare så hittar jag faktiskt många höjdpunkter... Så, vad gjorde jag förutom att fördriva tiden på ICA Maxi?

Januari: kursavslut i Marknadsföring och massvis av träning

Februari: träning träning träning. Höll för första gången i Vasaloppet tillsammans med Pia, Jasmina och Hanna.

Mars: storm i Skåne och vårt utestall blåste sönder. Jag filmade RPM:en för att få min licens vilket blev en lång och utdragen väntan. Första kvartalen entrades och det kändes häftigt! Med Aktiv deltog jag i Spin of Hope, 12 timmars välgörenhetsspinning för Barncancerfonden, i Höllviken. Dagen därpå höll jag i fyra timmars Vätternspinning på Time. Jag avslutade månaden med att fylla 22 och blev askalas på min egen fest och kom till stationen, men inte längre. Haha. KAOZ.

April: inledde med vad som kom att bli den första och sista MFF-matchen 2013 för mig. Jag fick min efterlängtade RPM-licens och svävade på moln resten av månaden!! Tog även min Ullaredsoskuld med härliga brudar. Mycket intruerande på Time i övrigt.

Maj: sprang mitt första lopp i form av Vårruset med Mysan. Fick 900 pers på tidtagning bakom mig och 71 framför vilket resulterade i en nöjd men benhinneinflammerad Emma på 23,56! Jag körde igång med detox och levde hälsosamt och otroligt strikt under den här månaden vilket jag mådde grymt bra av rent fysiskt och även psykiskt under tiden det pågick, men månaden avslutades med en kollaps efter mitt RPM-pass.
Juni: äntligen hade jag gått ner nästan 7 kg och mådde så bra, sen kom Linas student med mat, fest och allting som jag inte haft under detoxen och jag fallerade mer och mer efter detta. En ständig känsla av misslyckande sökte sig på.

Juli: jag slopade det mesta vad gällde träning förutom mina egna pass för att istället njuta av de underbara sommarkvällarna och stranden efter min annars groteska jobbmånad. Falsterbo Horse Show och Bakken besöktes traditionellt den här julin igen.

Augusti: dags att chocka kroppen och ta tag i mig själv då jag blev bokad till en grundutbildning i bålträning... Detta ledde till en träningssvacka då träningen helt plötsligt blev ett måste och glädjen försvann. Detox nr 2 påbörjades efter en härlig Halmstadkväll med Gyllene Tider och massor av syndande på Malmöfestivalen.

September: Det här blev årets månad! Familjen renoverade köket vilket blev kanon. För min egen del hade jag tre helt suveräna helger i rad med träningsfokus på alla. Det inleddes med ett välgörenhetslopp i Göteborg med mina goa Aktivvänner där jag lyckades slå Björn (!!) och kamma hem ett brons (ringde stolt pappsen direkt efter som alltid plågat mig med "HÖGA KNÄN, EMMA"). Helgen därpå var det utbildning i CXWORX och jag blev godkänd! Hallå där LÄTTNAD! Den tredje och BÄSTA helgen var SUPER SATURDAY i Globen med Hanna och Martina! Helt galet sjukt, roligt och jaa, bara helt jäkla galet på alla sätt och vis!!! Hanna och jag var med i filmandet av RPM och i mars är det dags för den releasen!! CAN'T WAIT!
Oktober: Jag höll massor av pass och hade mitt första och hittills enda fullsatta CX-pass vilket var en mäktig känsla! Därefter började min lilla CX-ångest att smyga sig på då jag fick problem med axeln. Bruno Mars avslutade månaden med tidernas bästa koncert i Köpenhamn!!

November: Jag tog min livs första betalda semester och drog till kusin i Katterjåkk, Riksgränsen. 25 timmar norrut på tåg och sen njöt jag och det var semester all over the place. Konstaterade att instruktörsuppehållet var grymt skönt, men bröt det därpå med att instruera 6 dagar i rad på fyra olika anläggningar...
December: Behöver jag skriva JOBB? Signade dessutom upp mig på en månads träning på Nordic Wellness för att hitta ny motivation och började finna träningsglädjen igen.

OVERALL: Dags att göra förändringar. Livet ska inte handla om att gå ner i vikt.


RSS 2.0