Live från Kastrup

Är på språng mot syrran i Portugal!! Fick igår tillbaka min underbara LG G4 efter att ha använt min skruttSamsung i lite mer än en vecka och då lyckats sabba inloggningar till två banker... Hur gjorde man innan mobilt bankid kom?? Haha, man använde sina underbara bankdoser som en såklart inte riktigt mindes vad som krävdes... Well well. Nu väntar i alla fall kvalitetshäng med syrran och två för mig - nya städer! 
 

Det perfekta flödet

Den här bloggen startade sommaren 2008 och jag är löjligt glad åt att jag bloggade så flitigt förr. Bilder, minnen och dagar som kan återblickas gör att jag saknar det. Det är synd att mitt bloggande avtog för några år sedan och vid större eftertänksamhet så har egentligen bloggtiden istället lagts på sociala medier... Delar av livet har funnits på Facebook, ett dygn i rampljuset har visats på Snapchat flertalet gånger och läskigt många timmar har spenderats på Instagram, men allting har blivit så ytligt... Jag tyckte inte att det var det innan. Nu handlar allting om att skapa en image; att "branda" sig själv. Allt är kommersiellt och glädjen, drivet och den där personliga touchen måste bli så extrem. Förr kunde man bara vara. Fast det går väl egentligen fortfarande, men det ligger så otroligt mycket mer eftertänksamhet bakom bilder och inlägg i dagsläget. Varför? Varför måste man ha ett perfekt flöde? Varför måste livet vara perfekt? Alla vet vi ju att att det absolut inte är så...

Och med det sagt har jag nu haft min skruttSamsung från 1800frösihjäl i en vecka då min LG är på lagning. Vet ni hur avkopplande det faktiskt har varit? Framförallt att inte ha Instagram. Jag känner att ett inre lugn har smugit sig på... Men tacka vet jag Swish, Mobilt BankID och Messenger (ingen använder ju hederliga sms längre) samt att ha möjligheten att Googla upp saker som dyker upp. Helt plötsligt kanske det kan börja uppskattas på nytt!


Sicilien 2017


I förrgår hade mammsen och jag varit hemma i en vecka efter vår vecka på Sicilien. Vi hade tre dagar med ÖSREGN likt monsunregn i Thailand fast konstant... Följt av fyra fina dagar där vi schtekte på playan. Vad som är bra med regn för oss solfantaster är att vi faktiskt får se mycket mer av vårt resmål då hotellslappande inte känns rätt när man är i ett annat land. Vi åkte med lokalbussen till den ruskigt mysiga och typiskt old fashioned italienska staden Taormina (vi bodde i Giardini Naxos) vilket var sååå värt den något galna bussturen dit på extrema höjder med en något nojjig mor bredvid sig.

Förutom att jag inte hade någon som helst aning om att det skulle vara extremt mycket svenska turister på Sicilien och att servicepersonalen på restaurangerna rättså tydligt visade att de bara ville att säsongen skulle vara över, hade vi ändå en härlig upplevelse av ön. Den var vacker och kändes typiskt italiensk och flertalet människor kändes trevliga. När jag var i Kenya berättade italienska Richardo att Italien är väldigt old fashioned (eller den slutsatsen drog nog egentligen jag), men att Sicilien var det som var absolut mest likt det gamla Italien och utan att ha varit på fastlandet skulle jag nog tro att han har rätt i det han säger... Smått, trångt, gammeldags och med ruskigt slitna gamla byggnader - men med en stor charm vilket gick hem hos mig och mor =) Speciellt när solen visade sig. Hehe. 


RSS 2.0