Salta and surroundings

Från Iguauzú  i nordöstra Argentina tog jag den 25 timmar långa bussen till Salta i den nordvästra delen av landet... Den resan var lååång och jag var inte riktigt lika road som turen till Iguauzú, men what to do. Det är ett billigt transportmedel och man får se massor längs vägen! Väl på plats kämpade jag till hostlet gåendes med min gigantiska backpack (det här var innan jag spände in den rätt så att inte all belastning låg på axlar och nacke) och tog mig sen en seightseeing runt i staden och åkte cable cars upp till ett litet berg för att se den gigantiska staden från ovan. Det var mäktigt. Jag trodde att Salta var en rättså liten stad, men jag hade helt fel. Dock var innerstaden i sig inte så stor, men the surroundings... Oh wow alltså!

 
Från Salta gick turen dagen efter till den lilla byn Purmamarca som omringas av berg i lila & rosa färger ovanför molnen. Efter att Vanessa från Uruguay & jag lyckades gå vilse i den här lilla minibyn gick turen vidare upp till 4100 meters höjd! Ett stort gäng på bussen var från Paraguay & bjöd på "coca leaves" vilket skulle förebygga illamående vid en så stor höjdskillnad på kort tid & jag vet inte om det funkade, men jag mådde inte dåligt i alla fall! Utsikten var magisk. Jag har aldrig sett så mycket kaktusar på bergen i hela mitt liv & då har jag ändå varit i Arizona där det finns massor! Sjukt coola växter de där! Vidare åkte vi till saltöknen Salinas Grandes vilket var SÅ MÄKTIGT! & ljust! Längs vägarna sprang lamor & även några vilda åsnor! Samt red argentinska cowboys kallade "gauchos" förbi på en häst & två i följe... Just like that. Jag skulle vilja se min Fancy gå så. Haha oboy. Byn San Antonio mitt uppe bland bergen stod för lunch & man förstod inte riktigt hur folk kan bo så långt från civilisationen... Tåget Tren a las nubes (tåget till molnen) ville jag egentligen åka, men det har väldigt få avgångar & repareras på så många ställen så största delen måste man ta bussen så istället såg vi järnvägen, själva tåget & dess startpunkt i San Antonio. Bron på bilden är byggd av samma material som Eiffeltornet. Det var en riktigt grym tripp genom massor av olika höjder, klimat & sååå olika varianter av naturens under!
På Yunga Hostal där jag bodde i Salta delade jag rum med två härliga tjejer: Wanda från Tyskland och Nora från Luxemburg. Hostlet var väldigt familjärt då många volontärer bodde där flera veckor och de lagade mat tillsammans och vi fick joina dem. Det var mysigt! Ett par från Colombia cyklar från Bogotá till Patagonien under ett års tid och jobbar längs vägen. Så coolt och inspirerande.
Bilderna är tagna från instagram och är helt i oordning, men det får duga såhär långt! Det tar för lång tid att ändra och jag är redan sååå långt efter i mina uppdateringar anyhow! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0