Buenos Aires

Tisdagen den 16 oktober 04.00 landade jag i Buenos Aires, Argentina. Nervositeten var utan dess like. Det var kolsvart ute och det mesta var stängt på flygplatsen och jag ville inte lämna utan att ha tillgång till internet... Så fyra timmar senare hade jag skaffat ett simkort och var på väg in till stan för att inleda en ny hostelperiod i mitt liv. Strax efter ankomsten på hostlet joinade jag deras guidade tur i området Recoleta för att få ett hum om staden och träffa hostelfolk. Fem timmar senare var jag tillbaka på hostlet i mitt 10-mannarum. En brasiliansk tjej och resten dudes... Från att ha bott med en klinsk syrra som är ännu mer pedant än en själv, till att bo i typ en svinstia med människor man inte känner... Nja, den övergången tog några dagar att vänja sig vid!

 

Dagen därpå joinade jag en annan tur till det färgglada området La Boca som jag hade sett så fina bilder ifrån. Det området skiljde sig väldigt mycket från innerstan och Recoleta. Massor av färgglada byggnader och en helt annan lugnare atmosfär. Efter argentinsk grill till lunch gick jag och en norsk genom området San Telmo tillbaka och kikade runt ett av junior OS områdena samt tog en grymt god glass efter en heldagspromenad. Hosteldrinkar på kvällen och sen var man rätt matt!

 

Då jag pluggar spanska den här terminen tog jag sedan två pluggdagar i kombo med seightseeing i olika delar av stan... Parkhäng och caféplugg... Avslut med lite partaj på hostlet min sista kväll i Buenos Aires. Min sista dag åkte jag och en brasilianare till stadsdelen Palermo för att fly citystressen. En gigantisk park var passande och där fanns även en skandinavisk festival sjukt nog... Med vikingar och en massa gamla traditioner... Inte direkt så som Skandinavien ser ut idag! Men det var intressant. En kvinna från Argentina berättade hur hon hade bott i Sverige i 6 år och älskade i princip allt med landet. Hon lyssnar bara på Roxette och Gyllene Tider, driver svenska kyrkan i Buenos Aires i kombo med en svensk restaurang och hoppas kunna flytta tillbaka. Intressant!

 

Käk, packning och iväg med subway till bussterminalen... 18 timmars bussresa stod på schemat från Buenos Aires till Iguauzú vid gränsen till Brasilien och Paraguay.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0