Hos Maja i USA

På dagen en månad hemma efter Korfu (onsdagen den 10 oktober), lämnade jag en kliniskt ren lägenhet (uthyrd till en fransk tjej boendes i Birmingham) efter en riktigt mysig kväll med mamma, systrarna som var hemma och Jesper för att åka till Kastrup med pappa och ta vars ett flyg därifrån... Han åkte till Island med jobbet och jag drog till Maja i New Jersey innan mitt stora äventyr skulle dra igång. Efter ett stopp i Amsterdam och därifrån en åtta timmars flight visste jag inte om mitt ESTA-visum skulle vara godkänt när jag anlände i USA och det var en himla massa klydd med min telefon så nervositeten var enorm, men jag släpptes in i landet. Slängde upp min 25kg tunga backpack på ryggen (och typ dog) för att ta fel tåg och sen tillbaka för att sen byta tåg till subway och sen till tåg igen... Och stackars Maja körde till parkeringen vid tåget, men där var jag inte... Gråtfärdig fick vi till slut kontakt via ett Wifi på en tågstation och när jag äntligen kom rätt och Maja kom springandes från världens största bil i Ho Ho Kus glömdes allt det där krånglet bort. Det var så himla skönt att träffa henne igen!! Sista gången var runt studenten när hon var hemma och gången innan dess i Portugal för ett år sedan... Det är för sällan!

 

Anyway, vi åkte till Five Guys och njöt av en riktigt god burgare innan vi åkte hem till Majas värdfamilj i Ridgewood, New Jersey. Maja har översta våningen för sig själv och vi däckade snabbt.

 

Mina första dagar i USA spenderade vi i New Jersey. Maja visade mig runt i Ridgewood, vi åt god grekisk mat, lunch på Majas favoritställe, såg "A star is born" på en dine-in bio, åt cheesecake på The Cheesecake Factory, hängde med kidsen (dottern i familjen är SÅ ROLIG!) och ja, njöt av vår tid med varandra.

 
 

Under helgen åkte vi till New York City och seightseeingade runt i stan. Vi åkte till 9/11 Memorial site vilket var Ground Zero sist jag var i New York med familjen 2005. Nu var det en fin minnesplats med två gigantiska fontäner med alla omkomnas namn... Vi åkte upp till en bar högt upp och överblickade hela området. Därefter tog vi oss vidare mot Times Square. Jag är inte mycket för storstäder, men Times Square tycker jag är sjukt häftigt! En riktigt mäktig plats med så mycket rörelse! Majas försenade present från familjen var att se musikalen Pretty Woman på Broadway så det var lördagskvällens stora händelse. Den var fantastiskt bra!! Riktigt bra skådespelare som imiterade Julia Roberts, Richard Gere mfl. ruskigt bra! Otroligt sevärd om man är i NYC!

 
 

Dagen därpå åkte vi in till NYC igen efter lunch och med lite dålig framförhållning från värdföräldrarna var vi tvungna att vara tillbaka i huset några timmar senare, men vi hann med Central Park och mexikanskt käk och spenderade sedan kvällen med dottern Riese och hundarna med rittävling mm. och sen avslutade vi vår sista kväll ihop med filmmys.

 
 

Vid lunchtid dagen efter (måndag) lämnade Maja mig vid tåget efter ett sorgligt "vi ses i sommar"... Med en något lättare backpack (tack & lov!) och en sjuk nervositet... 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0