Iguauzú

18,5 h senare var jag framme i Puerto Iguauzú och det var SÅ VÄRT bussresan!! Dessutom var det helt ok att ta bussen. Kalla mig weird, men jag lyssnade inte ens på musik en enda gång... Avgång var 21.00 och fram till 05-ish var det mörkt och jag lyckades sova i omgångar och sen var utsikten för bra för att missa... I Buenos Aires hängde jag bland annat med en brasilianare som i stort sett alltid reser själv och han sa att det är så skönt för att man kan göra vad man vill och man har så himla många timmar "when you think bullshit" och det är så jäkla sant. Haha. I love it! Även om det ibland såklart blir väldigt ensamt, MEN på resande fot är det så lätt att träffa nya människor. Antingen blir det bara lite snack där och då vilket på nåt sätt ändå sätter sig fast i minnet, eller hänger man en dag, en kväll eller kanske reser ihop. När händer det på hemmaplan? 
 
Nåja, min destination gjorde mig så lycklig. Fånigt lycklig nästan. Familjen attackerades med bilder och videos i familjechatten över hur magiskt fin omgivningen var. Mitt Butterfly hostel ligger precis vid floden som avgränsar Argentina från Brasilien och knappt 30 minuters promenad åt väst gränsar floden även till Paraguay. Det är så coolt. Nästa mission hemma blir kanske att besöka Treriksröset? Fast det är för kallt för min smak, haha. Anyway, att fly storstan för att mötas av en fantastisk natur, fågelkvitter, nästan 30 grader och en magisk solnedgång gav den där känslan som jag älskar... Den är svår att sätta ord på!
Morgonen efter den magiska solnedgången åkte jag mot de efterlängtade Iguauzú vattenfallen som till största del (80%) ligger i Argentina och resten i Brasilien. Jag valde att se den argentinska sidan då det beskrivs som att den brasilianska sidan är som att titta på en helt fantastisk film... Medan den argentiska sidan är som att vara i filmen. And it was!! Så otroligt mäktigt!! Precis i början av vandringen till vattenfallen mötte jag bland annat en tjej som log och jag log tillbaka... Sen visste jag inte vart jag skulle och då kommer samma tjej fram igen och frågar om vägen på spanska och jag frågar om hon pratar engelska and she does. Vi hittade vägen ihop och hängde resten av turen samt kvällen när vi gick till gränsen mellan de tre länderna. Så himla mycket några ord kan göra!! Google maps förstör nog tusentals sådana samtal dagligen bland folk som reser. Det är så sorgligt, men vår dag blev så himla bra! Chiara från Australien, 19 år gammal, men jag skulle tippat att hon nästan var lika gammal som mig innan vi kom in på ålder. Äldst av fyra barn och bor på en farm och vi klickade med så mycket. Samma med killen från Brasilien i BA. Det är få gånger jag VERKLIGEN klickar så med någon hemma vad gäller värderingar osv. This is my life verkligen. Och nyss träffade jag en pensinär på hostlet som är ursprungligen från Uruguay, men har bott i Australien i 10 år och har nu varit på resande fot därifrån i 2,5 år. Så jäkla coolt. Jag blir så inspirerad!! Så inspirerad att det här inlägget inte blev så mycket om Iguauzú, men bilderna får tala för sig själv! Dock gör de absolut inte detta underverk rättvisa... 
Lyckan var enorm!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0